+31 78 - 673 14 77 
UVAR | Specialist in filters en afsluiters

350 Serie terugspoelafsluiters

De Bermad gepatenteerde terugspoelafsluiter is speciaal ontworpen voor het spoelen van filters. Het 3-2w principe heeft een unieke membraan gestuurde klep.
Door de korte slag van de klep verandert de stroomrichting geleidelijk. De inlaatpoort gaat dicht voordat de drainpoort open gaat en omgekeerd sluit de drainpoort voordat de waterinlaat weer wordt geopend. Het spoelwater blijft daardoor gescheiden van het te zuiveren water. Een eenvoudige bediening die zowel water als energie bespaart.
Door de speciale zitting en klep sluit de terugspoelafsluiter perfect, ook bij relatief lage bedieningsdrukken.
Het ontwerp van de afsluiter maakt montage in verschillende posities mogelijk en voorziet in een optimale scheiding van spoel- en filterwater.
Voor specifieke toepassingen is er ook en afsluiter beschikbaar voor een omgekeerde stroomingsrichting (reverse flow).

Toepassingen:

De terugspoelafsluiter kan worden toegepast bij alle filters die door terugspoeling gereinigd worden, zoals zandfilters, filterketels, en automatische ringen filters.
Een zeer eenvoudige automatisering wordt gerealiseerd wanneer twee of meerdere filters parallel zijn geïnstalleerd. Op het moment dat de terugspoelafsluiter een bedieningssignaal ontvangt sluit de toevoer naar het filter en opent de spoelleiding. Met het gefilterde water van een ander filter vindt dan een terugspoeling plaats. Stapsgewijs wordt zo de gehele filterunit gereinigd.

Bel mij!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Downloads

  • Galileo L

   Het UDI Galileo L automatisch ringenfilter is opgebouwd uit meerdere G.K. filters waarvan het filterelement bestaat uit kunststof ringen samengedrukt op een variabele houder...

  • 6Matic

   De UDI 6Matic is de nieuwste ontwikkeling van het automatisch zelfreinigend zeeffilter. Het filter biedt een efficiënte oplossing voor filtratie van water met een wisselende vuilbelasting en een variërend debiet...

  • Galileo L Air Assist

   Het UDI Galileo L Air Assist automatisch ringenfilter is opgebouwd uit meerdere G.K. filters waarvan het filterelement bestaat uit kunststof ringen samengedrukt op een variabele houder...

 • No items found.