+31 78 - 673 14 77 
UVAR | Specialist in filters en afsluiters

Zandfilters

Voordelen van zandbedfiltratie

Groot vuilbergend vermogen. Dieptefiltratie. Eenvoudige en constante werking met een goed resultaat. Uitfiltrering van zwevende delen. Duurzaamheid van het filtermateriaal.

Voordelen van UDI

De kracht van staal en de bestendigheid van kunststof staan samen een breed scala van toepassingen toe. Een hoge werkdruk (tot 8 bar) vormt hierbij geen belemmering. Het UDI zandfilter verticaal heeft een filterbodem met demontabele filterdoppen. Door het ontbreken van een pijpenconstructie binnenin wordt het zandbed volledig benut en wordt het insluiten van vuil voorkomen. Zo kan met een hogere filtersnelheid (en dus hogere capaciteit)
een goed resultaat bereikt worden. Een perfecte terugspoeling is mogelijk, waarbij al het opgevangen vuil uit de filtermedia wordt gespoeld. Het filter is uitgevoerd met voldoende mangaten om op gemakkelijke wijze een inspectie of zandwisseling te kunnen uitvoeren. UDI zandfilter horizontaal heeft twee rijen filterdoppen die gemonteerd zijn op een laagliggende centrale pijp. Het filterbed behaalt hiermee een redelijke dikte, met een relatief groot oppervlak. Het extra mangat maakt een wisseling van de vulling en/of centrale pijp eenvoudig.

UDI filterketels hebben een filterbodem met demontabele filterdoppen. Het verhoogde filterbed geeft meer contacttijd met het medium en daarmee de mogelijkheid hogere capaciteiten te realiseren. Tevens is het mogelijk meer lagen als filtermedium toe te passen wat capaciteit en/of kwaliteit verhoogt. De ketels zijn uitgevoerd met voldoende mangaten om op gemakkelijke wijze een inspectie of een vullingwisseling te kunnen uitvoeren.
Alle modellen zijn, samen met passende spoelventielen, modulair aan één te schakelen tot units van iedere vorm en capaciteit en continue service. Hiervoor is een uitgebreid programma verbindingsstukken en snelkoppelingen van hetzelfde fabrikaat beschikbaar.

Coating

Als voorbereiding op de coating worden UDI filters voorzien van een speciale laag zinkfosfaat. Deze behandeling bewerkstelligt een goede hechting van de coating en beschermt tegen doorroesten van binnenuit. Daarna wordt de polyester coating elektrostatisch aangebracht, zowel in- als uitwendig om vervolgens in de oven gehard te worden. Het totale proces bestaat uit 7 stappen en heeft als resultaat een perfecte coating met een dikte van ongeveer 120 micron.

Toepassingen:

 • Voorfiltratie desinfectie apparatuur
 • Voorbereiding voor micro- en ultrafiltratie
 • Recirculatiesystemen
 • Koelwaterprocessen
 • Irrigatiesystemen
 • Zwembadfiltratie
 • Bassinwaterfiltratie
 • Grondwaterreiniging

Gerelateerde producten

Bel mij!

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Downloads

Product toepassingen

  • Galileo L

   Het UDI Galileo L automatisch ringenfilter is opgebouwd uit meerdere G.K. filters waarvan het filterelement bestaat uit kunststof ringen samengedrukt op een variabele houder...

  • 6Matic

   De UDI 6Matic is de nieuwste ontwikkeling van het automatisch zelfreinigend zeeffilter. Het filter biedt een efficiënte oplossing voor filtratie van water met een wisselende vuilbelasting en een variërend debiet...

  • Galileo L Air Assist

   Het UDI Galileo L Air Assist automatisch ringenfilter is opgebouwd uit meerdere G.K. filters waarvan het filterelement bestaat uit kunststof ringen samengedrukt op een variabele houder...

 • No items found.