+31 78 - 673 14 77 
UVAR | Specialist in filters en afsluiters

Zeeffilters van de specialist

Zoekt u zeeffilters voor uw specifieke situatie, dan gaat u naar UVAR Holland. UVAR Holland is al 40 jaar lang het aangewezen bedrijf voor installatiebedrijven, productiebedrijven en wederverkopers van waterbeheersingsoplossingen. Onze ervaring en expertise ziet u meteen terug in de service van al onze adviseurs, technici en ingenieurs. Wilt u simpelweg de optimale oplossing krijgen van iemand die u precies begrijpt, neem dan nu contact met ons op.

Assortiment zeeffilters (metaalfilters)

UVAR Holland biedt u een compleet assortiment zeeffilters. Het gehele UDI-zeeffilterprogramma hebben wij voor u op voorraad. Denk hierbij aan zeeffilters zoals hieronder beschreven.

De UDI 1000 en 2000 serie (metaalfilters)

Deze basismodellen van onze zeeffilters van onze zeeffilters zijn verkrijgbaar in een in-line filter of een haakse uitvoering.

De UDI 6Matic

De 6Matic is onze oplossing voor een betrouwbare installatie in de tuinbouw en de industrie. De bediening is eenvoudig en vereist geen krachtstroom. Deze automatisch zelfreinigende zeeffilters bieden een efficiënte oplossing voor water met fluctuerend debiet of wisselende vuilbelasting. De filterkoek wordt van het filtergaas afgezogen door een nozzle en het vuil wordt afgevoerd zonder onderbreking van de filtratie. Deze filter wordt vaak modulair ingezet.

UDI-borstelfilter

UDI-borstelfilters zijn ontworpen voor situaties met een hoge vuillast met grove delen. De borstelfilter van UDI kunt u handmatig en automatisch activeren. De gevormde filterkoek wordt automatisch afgeborsteld zodat vuil wordt afgevoerd zonder onderbreking van de filtratie. De reinigingstijd bedraagt slechts 15 tot 20 seconden. Voor een nog hogere vuillast kan er continue gespoeld worden. De UDI-borstelfilters kenmerken zich door de elektrische motor met borstel-as, die zorgvuldig zelfregelende borstels over het schermoppervlak haalt, en op deze manier zorgt voor een complete en efficiënte reiniging van het filterscherm. De borstelfilter is inzetbaar voor uiteenlopende toepassingen.

De Circukon (circulatiefilter)

Circukon zeeffilters splitsen water en vuil door middel van stromingsenergie. Ze bieden een groot vuilafvoerend vermogen, tegen een zeer klein verlies van spoelwater. Een hoge werkdruk tot wel 8 bar is geen enkel probleem. Dit model is modulair te gebruiken voor de aaneenschakeling van units, voor iedere gewenste vorm en capaciteit.

Controlefilters serie 1900

Controlefilters worden ingezet als beveiliging van de achterliggende installatie. Vuildelen boven een bepaalde afmeting worden opgevangen. Wanneer een filter stroomopwaarts toch vuil door laat of deeltjes van filtermedia meegevoerd worden, vangt de controlefilter deze op.

UDI HandiMatic zeeffilters

De UDI HandiMatic zeeffilters hebben een eenvoudig handmatig reinigingsmechanisme. De reiniging hiervan vereist minder dan 10 seconden en een minimum aan spoelwater. Bovendien kunnen deze zeeffilters worden schoongespoeld tijdens filtratie, zonder dat deze geopend hoeft te worden. Externe drukmeting is overbodig dankzij de drukverschilindicator.

De UdiMatic

De zelfreinigende zeeffilters die wij stekker-klaar leveren: met maximale drukverschilbeveiliging, een controller-box met spoelprogramma en een elektronisch bediende spuikraan.