+31 78 - 673 14 77 
UVAR | Specialist in filters en afsluiters

Uw expert in zandfilters

Zandfilters hebben specifieke mogelijkheden en voordelen, maar vragen wel om een goede toepassing. Deskundigheid in de werking van alle bestaande filtratievormen is noodzakelijk. Deze filters worden dan ook lang met succes toegepast in industrie, zwembaden en voor agrarische doeleinden. De filters hebben een groot vuil bergend vermogen en zijn in het bijzonder geschikt voor organische vervuiling.

Hiervoor schakelt u een betrouwbare partij in, die evenveel ervaring als expertise bezit. UVAR Holland beschikt over 40 jaar ervaring, maar dit is kennis die nog altijd modern en compleet is dankzij regelmatige cursussen en trainingen. Hierdoor levert UVAR u precies de zandfilter die het best aansluit bij uw organisatie. Neem hiervoor nu contact met ons op.

Voordelen van industriële zandfilters

Zandfilters hebben een belangrijk voordeel: hun eenvoudige werking en constant resultaat bij het uitfilteren van zwevende delen. Bij een correcte installatie wordt de insluiting van vuil voorkomen. Door het terug spoelen van het zandbed, wordt het opgevangen vuil uit het filtermedia gespoeld. Een simpel en betrouwbaar automatisch terugspoelsysteem in combinatie met BERMAD-afsluiters. Waar nodig kan de zandfilter bovendien gemakkelijk geïnspecteerd worden. Onze UDI-zandfilters zijn hiervoor uitgevoerd met voldoende inspectie openingen.

Hoe werkt een zandfilter?

Een zandfilter zorgt voor dieptefiltratie, het behandelingsproces waarbij gesuspendeerde en niet-oplosbare deeltjes opgevangen worden in de ruimte tussen de korrels van het gehele filterbed waar het water doorheen stroomt. UDI zandfilters zijn op maat en modulair toe te passen. 

Voor dieptefiltratie zijn er ook UDI filterketels met een hoger filterbed. Deze kunnen ook met andere filtermedia gevuld worden voor uw specifieke toepassing.

UVAR Holland helpt u graag met advies vanuit diepgaande expertise en ruim 40 jaar ervaring.

Zandfilters voor diverse toepassingen

De zandfilters die UVAR Holland aan u levert zijn geschikt voor uiteenlopende industriële toepassingen. Ze zijn bestand tegen een hoge werkdruk tot 8 bar, waardoor een scala aan toepassingen mogelijk is. Zo bestelt u bij ons zandfilters voor situaties zoals:

  • De reiniging van grondwater
  • De filtratie van bassinwater
  • Irrigatiesystemen
  • Koelwaterprocessen
  • Recirculatiesystemen
  • Voorfiltratie van desinfectie-apparatuur
  • Voorbereidende ultra- en microfiltratie
  • Zwembadfiltratie

Over ons

UVAR Holland is een bekende naam in de drinkwatersector, land- en tuinbouw, brandpreventie on- & offshore en waterzuivering. Voor business-to- business (productiebedrijven, installatiebedrijven en wederverkopers) leveren wij als leverancier het gehele waterfiltratieprogramma van UDI en de drukregelaars, regelafsluiters en watermeters van BERMAD.